Финска патувања

Северот на Европа го красат убавините на Финска. Замрзнати езера, ирваси, хеви метал бендови, финска сауна и поларна светлина - најдобрите асоцијации за оваа нордиска земја.                                                                                                     Финска е и земја на национални паркови - ги има дури 40! Од нив најубави и најпознати се Palas-Jljastunturi, Nuksio и Urho Kekonen. Во Финска нѐ чека и славната Лапонија - земја на поларната светлина, оваа покраина е една од најголемите светски диви и недопрени региони. А ако сте се прашувале каде живее Дедо Мраз одговорот е едноставен - баш во Лапонија. Посетата на Финска ја уникатна баш посетата на Сантапарк и запознавањето со Дедо Мраз.                                 Хелсинки е модерен и космополитски град, главен град на Финска. Влијанието на Истокот и Западот преовладува во архитектурата, додека храната е потполно уникатна и возбудлива.                                                                                             Поларната светлина во Финска е вистински спектакл за сите љубители на единствени патувања. Таквата магија е единствено животно искуство.