Чешка патувања

Идеална дестинација за патници кои бараат традиционално европско патување. Старата архитектура на чешките градови ваквите туристи ја купуваат уште кога прв пат ќе ја посетат. За првата посета на Чешка обично се бира Прага - главниот град кој изгледа како од бајка. Но, ништо помалку по убавина не заостануваат ни Чешки Курмлов или вториот град по големина во Чешка - Брно, но и многуте мали шармантни гратчиња кои се наоѓаат низ целата земја.                                      Каде и да се упатите во Чешка ќе Ве дочека врвно пиво, според тврдењата на многу најдобро на светот. Посета на пивници и дегустирање на локалните пива е составен дел на секое патување. Може да се казе дека со тоа совршено се поклопуваат и специјалитетите на средноевропската кујна кои се присутни во Чешка - колбаси, ребра, коленица.               Цените не се изгор скапи, поради што шармантните чешки улици, средновековните дворци, квалитетното пиво и вкусната храна се лесно достапни за вистинските љубители на европската „класика“.

Поаѓања

Патувања