Грција патувања

За да се прибилижиме до доживувањето на Грција замислете го бесконечно синило на морето, долги песочни плажи, леснотија на живеењето во секој момент, пријатно сонце.... Таа е секако најпопуларната дестинација за патниците од Македонија. Ја сакаме затоа што нѐ потсетува на одмор, оддалеченост од грижите, долги денови на плажаи сјајни дружења. Такво доживување имаме секоја година за нажето традиционално кампување на Ситонија. Први мај, млада екипа, шатори покрај море, долга плажа, пиво во рака и добра музика.
 

Летувањето во Грција е сјаен избор за квалитетен одмор за оние кои ја сакаат опцијата плажа - сместување - плажа, но се трудиме на нашите летувања да има и други активности, за подобро да се доживее оваа медитеранска убавица. 
Освен со плажи, Елада е богата у си култура, како во малите археолошки наоѓалишта, така и во големите градови. Osim plažama Elada je bogata i kulturom, u malim arheološkim nalazištima, ali i u velikim gradovima.
Најголеми градови во Грција, Атина и Солун, секогаш одново нѐ воодушевуваат со совјата историја и кулурните споменици, но и со прошетките по нивните живи улици.  

Поаѓања

Патувања

Видео