Израел

Израел

Израел, единствената еврејска нација во светот, всушност е мала држава која се наоѓа на источниот брег на Средоземното Море. И покрај нејзината големина Израел има многу археолошки и религиозни локалитети кои Евреите, муслиманите и христијаните ги сметаат за свети.

Тел Авив е главниот град на Израел. Тел Авив е еден од најживописните градови во светот. Именуван како „Медитеранска престолнина на кул“ од Њујорк тајмс. Ерусалим е жив и динамичен 24-часа во денот, комбинирајќи ги песочните медитерански плажи со активен ноќен живот, бујна културна сцена, неверојатната храна и архитектурата призната од УНЕСКО.

Од другата страна еден од најважните градови во Израел, а и во цел свет е Ерусалим. Ерусалим е уникатен - нема друго место како него. Град на традиција, религија и историја, но исто така, сè повеќе, на модерна култура и наследството. Ерусалим е град во кои што можеме да поминеме години и сепак да не видиме сè.