Германија патувања

Историски села и градови, палати, барокни цркви и моќни падини на Алпите, неверојатни пејзажи и природа од која застанува здивот, необична архитектура...                                                                                                                                Во Германија ќе најдете милионски градови како Берлин, Хамбург и Минхен, малечки селца кои биле инспирација за бајки, на пр. Ротенбур об дер Таубер (Rothenburg ob der Tauber) кое му било инспирација на Дизни за Пинокио.             Каде и да отидете во Германија очекувајте и добра голтка пиво, а особено кога е Октоберфест во Минхен.                         Полните улици и неповторливата енергија ќе Ве враќаат во Берлин безброј пати. А оние романтичните, ги очекуваат дворците во Баварија, од кои секако најубав е Нојшванштајн, поранешната резиденција на Лудвиг II.

Видео