Италија патувања

Италија е земја на богата историја, култура, сладолед, пица, лазања, вино и совршени брегови.                                           Кога ќе се одлучите за патување во Италија тешко е да одберете дестинација во неа затоа што во конкуренција се Калабрија, Сицилија, Рим, Лигурија, Тоскана и Сардинија. Тежок избор, нели?                                                                         Никако не треба да прескокнете да ги видите петте села со шарена фасада Cinque Terre, да ја „придржите“ кулата во Пиза, да застанете покрај некое уметничко катче во Фиренца, да ја доживеете единствената глетка на единствениот активен вулкан - Етна...                                                                                                                                                                             Летувањето во Италија е вистински избор за оние кои сакаат да уживааѕ во врелиот дух на Јадранот или Медитеранот, највкусните морски плодови и сладоледи и во прошетките низ шармантните гратчиња покрај море.                                    Летото е за бреговите, а есента или пролетта искористете ги за патување во вечниот град Рим.                                           Патувањето во Италија ќе Би помогне да сфатите зошто на многумина им е омилената земја.