Естонија патувања

Потполно единствена земја, слична географски историски на Летонија и Литванија со кои била дел од Советскиот Сојуз. Меѓутоа, попрво може да се каже слична на Финска, иако со неа веќе е разделена повеќе векови. Од овој балтички „комшилук“ може да се каже дека баш Естонија е најсликовитата земја.

Поголемиот дел од територијата на оваа балтичка убавица е ретко населен, па нејзините пејзажи често ги красат густи пространи шуми.

Главниот град на Естонија, Талин, со неговиот стар град кој е под заштита на УНЕСКО, полека станува еден од најатрактивните градови на стариот континент, нова ѕвезда меѓу европските дестинации. Жив, фотогеничен, модерен и автентичен. Доволно за да стане незаобиколен на нашите рути по Европа. 

Видео