Хрватска патувања

Хрватска се наоѓа на Балканскиот полуостров во Европа и на запад се граничи со Јадранско море. Овој регион долго се сметал за посредничка зона, која покажувала особини на Средна Европа и југоисточна Европа. Хрватска е популарна туристичка дестинација, посебно за луѓето кои живеат во северна Европа и кои доаѓаат на летување на Јадран. Хрватска е земја која плени со прекрасни острови, нестварни плажи и богата историја. Старите делови на градовите во Вас ќе пробудат посебни чувства и ќе уживате во секој чекор по калдрмите на оваа земја. Природните убавини од водопадите Плитвице, преку Макарска до Хвар, Брач и Шолта.