Лихтенштајн патувања

Лихтенштајн или официјално Кнежевтсво Лихтенштајн е минијатурна држава со славен град Вадуз. Меѓутоа, најголем град е Шан. Се издигнува над планини покриени со шума, прегрнувајќи го брегот на реката Рена. Главна атракција на земјата е турскиот дворец чија локација е визуелно зачудувачка. Центарот на градот е исклучително модерен, меѓутоа ако залутате во околните улици ќе имате прилика да видите стари згради, посебно во пешачката зона под замокот. Само неколку минути шетање Ве води до траги од чудно село кое постоело пред само 50 години и до лозови насади од каде Алпите се чинат блиску. 

Поаѓања

Патувања