Унгарија патувања

Унгарија, земја надалеку позната по преубавата архитектура, термалните бањи и секогаш магичната престолнина Будимпешта. Доволно причини за да ја посетите, а и не е многу далеку.                                                                                 Ве очекува потполна релаксација кога е во прашање посета на бањите во Унгарија и ваквото патување е вистинскиот избор за оние кои се под стрес. Додека Будимпешта е неретко прогласувана за една од најубавите престолнини во Европа, „Кралицата на Дунав“ е богата со тари згради со преубави фасади, многубројни мостови на Дунав, монументални згради и споменици на културата. Денес има околу 2 милиони жители и поделена е на Будими Пешта, кои меѓусебно архитектонски и културно значајно се разликуваат. Будимпешта е еден од ретките градови кои од XIII век го неа изгубено статусот на престолнина! 

Поаѓања

Патувања